T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİNOP / MERKEZ - Atatürk İlkokulu

Oyun Günlüğüm e-Twinning Projemiz Başladı

Okulumuz 2-B Sınıf Öğretmeni Seher Sayın’ın katılımcısı olduğu “Oyun Günlüğüm” adlı uluslararası eTwinning projesi,10 Türk 2 Azeri ortak ile başlamıştır.

Oyun, çocuk için etkin öğrenme sürecidir. Oyun, çocuklarda özgür düşünmenin gelişimini sağlar. Birçok çocuk oyun aracılığıyla empati kurmayı, başkalarına saygı göstermeyi, kendi sorumluluğunu fark etmeyi, sabırlı olmayı, kurallara uymayı, problem çözmeyi ve liderlik özelliklerini geliştirmeyi öğrenir.

Çocuk için bu kadar önemli olduğunu ifade ettiğimiz oyun; çocuğa araştırma, gözlem yapma, keşfetme, yeni beceriler geliştirme ve başarısızlık endişesi duymadan istediği kadar deneme yapma fırsatı verir. Ayrıca çocuk arkadaşlarıyla oyun oynayarak; paylaşmayı, yardımlaşmayı, işbirliği yapmayı, sıra beklemeyi, sorumluluk almayı, kurallara uymayı, başkalarının hakkına saygı duymayı ve kendi hakkını korumayı öğrenir. Bu amaçla başlatacağımız projemizde bahçe oyunları, kağıt kalem oyunları, dijital oyunlar, kutu oyunları gibi oyunlar öğretmeyi planlıyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 14:05 - Görüntülenme: 62
  Beğen | 1  kişi beğendi